Klantenservice

Scones met cranberry's en abrikozen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Scones met cranberry's en abrikozen
  • Engels
  • ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels suiker
  • 30 gram boter (in blokjes)
  • 50 gram gedroogde cranberry's (in kleine stukjes)
  • 50 gram gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)
  • 125 milliliter melk of 125 karnemelk
  • 2 eetlepels bloem (om te bestuiven)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
79g
Kilocalorieën
430

Benodigheden

  • bakpapier
  • hartvormige steker

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met de suiker, zout, de boter en de vruchtjes snel tot een korrelig geheel.
  • Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg.
  • Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit.
  • Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk.
  • Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Variatie

Als u de suiker en vruchtjes weg laat en vervangt door geraspte kaas of fijngesneden ham heeft u hartige scones, lekker met roomkaas.

Tips

  • Lekker met lobbige slagroom of kwark met slagroom.
  • Gebruik ook eens andere uitsteekvormen zoals een ster, bloem, cirkel of ovaal.