Klantenservice

Scottish eggs

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Scottish eggs
  • Engels
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 5 sneeën wit brood (verkruimeld, zonder korst)
  • 75 gram kaas (geraspt)
  • 1 rode paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 1 mespunt nootmuskaatpoeder
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
47g
Eiwitten
41g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
680

Bereiden

  • Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper.
  • Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel.
  • Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten.
  • Serveer de Scottisch eggs gehalveerd.
  • Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.

Variatie

Vervang de rode paprika door 2 gehakte lente-/bosuitjes. Voeg in plaats van nootmuskaat enkele druppels worcestersaus toe.