Klantenservice

Selderijsoep met appel en gevulde croutons

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Selderijsoep met appel en gevulde croutons
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • Voor de soep:
  • 2 friszure appels (geschild, in parten)
  • 1 citroen (geperst)
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram knolselderij (geschild, in miniblokjes)
  • 1 grote kruimige aardappel (geschild, in miniblokjes)
  • 600 milliliter groentebouillon van tablet
  • 125 crème fraîche
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • Voor de croutons:
  • 8 sneeën wit casinobrood
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 theelepel verse basilicum
  • 3 eiwitten (losgeklopt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
36g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
59g
Kilocalorieën
640

Benodigheden

  • spuitzak (met gladde spuitmond)

Bereiden

  • Begin met de croutons. Druk de sneetjes brood met een deegroller iets platter.
  • Meng de feta met abrikozenjam en basilicum. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar.
  • Spuit op elk sneetje, met afstand, 4 kleine hoopjes van de vulling.
  • Bestrijk de andere broodsneetjes met eiwit en leg ze met de eiwitkant op de vulling.
  • Steek er met de steker rondjes uit en druk de randen goed vast. Zet ze even in de koelkast (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  • Besprenkel voor de soep de appels met citroensap. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij, de aardappel en de appelparten 3 minuten.
  • Voeg bouillon en 350 ml water toe en kook zachtjes 15 minuten.
  • Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
  • Verhit voor de croutons de olijfolie met de knoflook en bak ze hierin aan beide kanten lichtbruin.
  • Roer de crème fraîche door de soep, strooi er komijn en eventueel wat basilicum over en serveer de warme croutons erbij.

Variatie

Vervang 1 eetlepel arachideolie bij de soep door sesamolie. Neem in plaats van gehakte basilicum bij de croutons dille en in plaats van feta roomkaas naturel.

Wijnadvies

Wijnadvies

Soep is veelal niet zo’n wijnliefhebber, maar het kan wel. Bij het frisse karakter van dit gerecht kunt u de huiswijn Wit Droog drinken.