Klantenservice

Shepherd's pie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Shepherd's pie
  • Engels
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram lamsgehakt of 500 gram rundergehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 winterwortels (in blokjes)
  • 2 preien (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 milliliter rode wijn
  • 350 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of 0.5 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • Voor de aardappelpuree:
  • 750 gram kruimige aardappels (in stukken)
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels hete melk
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt) of 3 eetlepels belegen kaas (geraspt)
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels paneermeel (om te bestrooien)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
54g
Kilocalorieën
795

Benodigheden

  • grote ovenschaal (ingevet)

Bereiden

  • Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee.
  • Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.
  • Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Kook de aardappels met zout gaar.
  • Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.
  • Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
  • Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.
  • Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Tips

  • Voeg aan de gehaktsaus 1 eetlepel grove mosterd toe.
  • Vervang de prei door blokjes pastinaak of koolrabi.