Klantenservice

Siciliaanse mosselpan

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Siciliaanse mosselpan
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 kilogram mosselen
  • 3 vleestomaten (in partjes, ontveld)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden (gehakt)
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels rode pesto of 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
16g
Kilocalorieën
400

Bereiden

  • Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
  • Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om.
  • Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap, peper, de pesto en de tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht.
  • Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel in plakjes gesneden groene olijven zonder pit, bij de mosselen.

Tips

Kies verse kruiden als basilicum, tijm en rozemarijn.