Klantenservice

Sinaasappel-kaneelkoekjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sinaasappel-kaneelkoekjes
  • Mediterraan
  • klein gerecht
  • 16 personen

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 100 gram boter
  • 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • Voor de glazuur:
  • 250 gram poedersuiker
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels sinaasappelsap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
6g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
220

Benodigheden

  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Meng zelfrijzend bakmeel met kaneelpoeder. Voeg de boter toe en meng het tot een kruimelig mengsel.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel en zet het sap apart.
  • Klop het ei los en roer het met de suiker en de sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles met een koele hand tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van maximaal 1/2 cm dik.
  • Steek er met een koekjessteker of met de rand van een glas of kopje koekjes uit en bak ze op de bakplaat in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
  • Meng intussen voor het glazuur poedersuiker met kaneelpoeder en 3 eetl. sinaasappelsap. Bestrijk de gebakken koekjes ermee

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Variatie

Vervang kaneelpoeder eens door cacaopoeder.

Tips

Bestrooi het glazuur met muisjes, hagelslag of gehakte geraspte sinaasappelschil of gehakte nootjes en maak op die manier een heleboel verschillende koekjes.

Wijnadvies

Wijnadvies

Verrukkelijk te combineren met een muskaatwijn als Beaumes-de-Venise, of de fijnzoete Monbazillac (10-12°C).