Klantenservice

Sinaasappelkoekjes met bramen en balsamico

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sinaasappelkoekjes met bramen en balsamico
  • Europees
  • nagerecht
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 sinaasappel (schoongeboend, rasp en sap)
  • 2 eetlepels bloem
  • sinaasappel-mangomarmelade of aardbeien-bramenjam
  • 100 gram bramen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
39g
Kilocalorieën
240

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • deegroller
  • koekjessteker (7-8 cm ø)
  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Kneed een deeg van het bakmeel, de basterdsuiker, vanillesuiker, 1 ei, olijfolie, sinaasappelrasp en 2-3 eetlepels sinaasappelsap. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg circa 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van maximaal 3 mm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • Klop het overige ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat afkoelen en verdeel de jam erover.
  • Meng de bramen met de balsamicoazijn en verdeel over de koekjes.
  • Bestrooi licht met poedersuiker en serveer direct.

Overige tijden

  • 15 minuten baktijd
  • 30 minuten koelen

Variatie

Neem frambozen in plaats van bramen.