Klantenservice

Sinaasappelmangomarmelade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sinaasappelmangomarmelade
  • Mediterraan
  • ontbijt

Ingrediënten

  • 750 gram sinaasappels (schoongeboend)
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 3 mango's (geschild, in kleine blokjes)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 800 gram geleisuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
2g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
289g
Kilocalorieën
1200

Benodigheden

  • 4 schone jampotten

Bereiden

  • Schil de sinaasappels dik en snijd de schil van 2 sinaasappels, zonder witte velletjes, in reepjes.
  • Snijd de partjes van alle sinaasappels uit de vliesjes en verdeel ze in stukjes of pureer ze grof.
  • Kook 100 ml water met het kaneelstokje en de kruidnagels zachtjes circa 3 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
  • Voeg het vruchtvlees van de sinaasappels, de sinaasappelschilletjes, mango, gemberpoeder, basterd- en geleisuiker toe en kook al roerend circa 5 minuten.
  • Schuim de jam eventueel af. Laat iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

Variatie

Vervang de sinaasappels door mandarijnen. Neem rietsuiker in plaats van basterdsuiker.

Tips

Gebruik deze jam in het recept sinaasappelkoekjes