Klantenservice

Slablad met Thaise pindasalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Slablad met Thaise pindasalade
  • Thais
  • hapje
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 12 bladeren kropsla
  • Voor de vulling:
  • 2 plakken verse ananas (in kleine stukjes)
  • 2 lente-/bosuitjes (fijngesnipperd)
  • 100 gram ongezouten pinda’s (grof gehakt)
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 theelepel sambal
  • 1 handje verse koriander (grof gehakt)
  • 0.5 limoen (uitgeperst)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
105

Bereiden

  • Leg de slabladeren in een bak met ijskoud water, eventueel met ijsblokjes zodat ze mooi knapperig worden.
  • Vermeng de ingrediënten voor de vulling goed en breng op smaak met limoensap.
  • Droog de sla en leg de blaadjes als kommetjes op een schaal. Verdeel de vulling erop en serveer.
  • Vouw de blaadjes om en eet uit het vuistje.

Variatie

Ook lekker met ongezouten cashewnoten in plaats van pinda’s.