Klantenservice

Slavinken met ananas en paksoi

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Slavinken met ananas en paksoi
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 slavinken
  • 227 gram ananasstukjes (blikje, op sap)
  • 4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 125 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 0.5 theelepel sambal oelek
  • 1 paksoi (in repen)
  • ca. 2 theelepels allesbinders of ca. 2 theelepels maizena

Voedingswaarden p.p.

Vetten
36g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
21g
Kilocalorieën
500

Bereiden

  • Bestrooi de slavinken met zout en peper. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de slavinken goudbruin en gaar in 12 minuten.
  • Voeg de ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Voeg de ananas bij het bakvet en bak 2 minuten. Giet het ananassap en de bouillon erbij en voeg de ketjap en sambal toe.
  • Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de paksoi 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe.
  • Bind de saus licht met allesbinder of aangelengde maïzena. Serveer de slavinken met de saus en de paksoi.

Variatie

Vervang paksoi door spinazie. Neem in plaats van slavinken rundervinken of schouderkarbonades.