Klantenservice

Slingerchips met chutneydip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Slingerchips met chutneydip
  • Indiaas
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui (zeer fijngesneden)
  • 567 gram ananasschijven (zeer fijngesneden, blik)
  • 2 kruidnagels
  • 2 peperkorrels
  • 2 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels chilisaus
  • zonnebloemolie (om te frituren)
  • 5 grote tortillawraps of 10 pappadums

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
74g
Kilocalorieën
525

Bereiden

  • Verwarm de olie en fruit hierin de stukjes ui op lage stand circa 10 minuten tot ze kleverig en bruin zijn.
  • Voeg de ananas, de kruidnagels, de peperkorrels, de azijn, de chilisaus en een paar eetlepels van het ananassap toe en laat met het deksel op de pan op lage stand circa 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  • Verwarm een laagje olie in een frituurpan. Knip de tortilla’s of pappadums in een spiraal en leg ze in de hete olie tot ze lichtbruin kleuren (en in het geval van papadum opzwellen).
  • Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met de chutney.

Variatie

De chutney is ook lekker met kroepoek.