Klantenservice

Snackballetjes in een korstje van sesam

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Snackballetjes in een korstje van sesam
  • Aziatisch
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 lente-/bosuitjes (zeer fijngehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • ca. 50 gram paneermeel
  • 20 gram sesamzaadjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
395

Bereiden

  • Kneed het gehakt goed door met de ketjap, de kruiden, de lente-ui en het ei en voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen.
  • Vorm hier kleine balletjes van. Rol de balletjes door de sesam en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de olie en bak de balletjes rondom bruin en gaar. Serveer ze direct.

Variatie

Serveer bij deze snackballetjes een lekker sausje, zoals: Pittige satésaus: roer door gewone satésaus wat extra sambal. Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, geraspte en uitgelekte komkommer en wat munt. Mosterdsausje: roer naar smaak mosterd door mayonaise. Zoete paprikasaus: gemalen geroosterde paprika’s met wat tomatenketchup.

Wijnadvies

Wijnadvies

Lekker met de droge Huiswijn wit of rosé. Ook de lichtgekoelde rode Bardolino past. Heerlijk ook met een glas feestelijke Gran Espanoso Cava, wit of rosado.