Klantenservice

Snelle erwtensoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Snelle erwtensoep
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 450 gram diepvriesdoperwten
  • 200 gram gerookte kipreepjes of 200 gram hamblokjes
  • 100 gram roomkaas
  • 2 eetlepels basilicum (gehakt) of 2 eetlepels rozemarijn (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
20g
Kilocalorieën
330

Bereiden

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de bouillon en de doperwten toe en kook zachtjes 7 minuten.
  • Pureer de soep eventueel grof.
  • Schep er de kipreepjes of hamblokjes, de roomkaas en de peterselie door.

Variatie

Vervang de gesnipperde ui eventueel door ringetjes prei.

Wijnadvies

Wijnadvies

Met de erwtensoep vormt Casa de Campo Malbec bepaald geen snertcombinatie.