Klantenservice

Snelle ui-preisoep met kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Snelle ui-preisoep met kaas
  • Europees
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 250 gram uien (fijngesneden)
  • 250 gram preien (fijngesneden, gewassen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels bloem
  • 750 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 1 klein stokbrood of 4 sneeën brood
  • 100 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
29g
Kilocalorieën
350

Bereiden

  • Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  • Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten.
  • Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook.
  • Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas.
  • Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep.

Variatie

Vervang de geraspte kaas door een dun, rond plakje zachte geitenkaas of door geraspte geitenkaas. Laat de geitenkaas onder de ovengrill smelten.

Wijnadvies

Wijnadvies

Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC).