Klantenservice

Sorbetijs ananas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs ananas
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1 ananas (in stukjes, schoongemaakt)
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 150 gram poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
27g
Kilocalorieën
115

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Pureer de ananasstukjes met het citroensap.
  • Vul het ananasmengsel aan met water tot je in totaal 600 ml hebt.
  • Roer er in gedeelten de poedersuiker door. Vul de vormpjes en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.