Klantenservice

Sorbetijs appel-honig

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs appel-honig
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1 liter appelsap (ongezoet)
  • 700 gram appels (geschild, in stukjes)
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels honing

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
48g
Kilocalorieën
200

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Kook het appelsap in tot 500 ml.
  • Kook de appelstukjes met de suiker 5-6 minuten in het appelsap.
  • Roer 2 eetlepels honing door het mengsel en pureer het. Vul de ijsvormpjes ermee en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.