Klantenservice

Sorbetijs blauwe bessen-citroen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs blauwe bessen-citroen
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gram blauwe bessen

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
55

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Breng de suiker met 125 ml water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten. Laat de siroop wat afkoelen.
  • Voeg de citroenrasp en het citroensap, de blauwe bessen en een snufje zout toe en pureer.
  • Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het fruitmengsel en zet ze zonder stokjes 1 uur in de diepvries.
  • Verdeel 100 gram blauwe bessen erover. Roer met een spies of satéprikker zodat de bessen verspreid worden en vries verder met de stokjes erin.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.