Klantenservice

Sorbetijs cranberry- sinaasappel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs cranberry- sinaasappel
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 500 milliliter cranberrysap
  • 250 milliliter sinaasappelsap
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram cranberrycompote (pot) of 125 gram sinaasappelmarmelade

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
36g
Kilocalorieën
150

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Verwarm het cranberrysap met het sinaasappelsap en de basterdsuiker en roer tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen.
  • Meng er de cranberry compote of sinaasappelmarmelade door. Vul de vormpjes en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. s staan.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpje staan.