Klantenservice

Sorbetijs grapefruit-mandarijn

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs grapefruit-mandarijn
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 150 gram suiker
  • 1 mandarijntje (schoongeboend) of 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 3 rode grapefruits (uitgeperst)

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
95

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Kook 300 ml water met de suiker zachtjes 2-3 minuten tot een siroop. Laat iets afkoelen.
  • Snijd van de mandarijn (of sinaasappel) sliertjes van de schil.
  • Knijp de mandarijn boven het grapefruitsap uit en meng het sap met de siroop.
  • Vul de ijsvormpjes met dit mengsel. Verdeel de mandarijnschilletjes erover en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.