Klantenservice

Sorbetijs kiwi-banaan

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs kiwi-banaan
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 75 gram suiker
  • 6 kiwi's (geschild)
  • 1 banaan
  • 1 citroen (uitgeperst)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
1g
Koolhydraten
20g
Kilocalorieën
95

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Verwarm 100 ml water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  • Snijd 2 geschilde kiwi’s in stukjes. Pureer 4 geschilde kiwi’s met de gepelde banaan, de suikersiroop en het citroensap.
  • Meng de kiwistukjes erdoor. Vul de vormpjes met het mengsel en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.