Klantenservice

Sorbetijs nectarine-bosvruchtenthee

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs nectarine-bosvruchtenthee
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 2 zakjes bosvruchtenthee
  • 150 gram suiker
  • 1 limoen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
  • 6 nectarines (geschild)

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
1g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
100

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Laat de zakjes bosvruchtenthee 3 minuten trekken in 200 ml kokend water.
  • Verwarm 250 ml water met de suiker en de limoenrasp en -sap.
  • Pureer het vruchtvlees van de nectarines en meng met de thee en suikersiroop. Vul de vormpjes en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.