Klantenservice

Sorbetijs passievrucht-groene thee

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs passievrucht-groene thee
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 75 gram suiker
  • 3 zakjes groene thee
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 passievruchten

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
1g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
60

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Kook 500 ml water met de suiker.
  • Laat er 3 zakjes groene thee in trekken en laat afkoelen. Verwijder de theezakjes.
  • Roer er de honing en het citroensap door.
  • Verdeel het vruchtvlees met pitjes van de passievruchten over de vormpjes.
  • Giet er thee op zodat de pitjes onderstaan en zet 1 uur in de diepvries.
  • Vul af met de rest van de thee, zet de stokjes erin en bevries verder.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.