Klantenservice

Sorbetijs rabarber-druiven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sorbetijs rabarber-druiven
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber (in stukjes, schoongemaakt)
  • 100 milliliter rode druivensap
  • 125 gram suiker
  • 50 milliliter honing

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
1g
Koolhydraten
24g
Kilocalorieën
105

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Kook de rabarber met het rodedruivensap en de suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen.
  • Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er de honing door. Vul de vormpjes en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.