Klantenservice

Sortbetijs komkommer-munt

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sortbetijs komkommer-munt
  • Hollands
  • nagerecht
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer (gewassen, in dunne plakjes)
  • 125 gram suiker
  • 125 milliliter citroensap
  • 1 citroen (schoongeboend, schil geraspt)
  • 1 eetlepel munt (alleen de blaadjes)

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
80

Benodigheden

  • 8 ijsvormpjes

Bereiden

  • Meng de suiker in een pannetje met 20 komkommerplakjes, het citroensap, de muntblaadjes en 350 ml water.
  • Verwarm en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  • Zeef het mengsel en roer de citroenrasp erdoor.
  • Verdeel over de vormpjes tot iets onder de rand. Leg er 3-4 plakjes komkommer op.
  • Duw ze met de ijslollystokjes tot ongeveer 2/3 van de ijsjes en vries in.

Overige tijden

  • 240 minuten vriestijd

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Tips

  • Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.
  • Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.
  • De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.