Klantenservice

Souffle van oude kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Souffle van oude kaas
  • Europees
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 50 gram bloem
  • 300 milliliter melk (heet)
  • 125 gram oude kaas (geraspt)
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 1 eetlepel crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
390

Benodigheden

  • 4 eenpersoons soufflébakjes

Bereiden

  • Smelt de boter samen met de knoflook in een pan met dikke bodem.
  • Roer de bloem erdoorheen. Gaar de bloem al roerend enkele minuten op een lage stand.
  • Giet de hete melk erbij en klop met een garde tot een gladde saus. Laat de saus 1 minuut koken en neem de pan van de warmtebron.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Roer eerst de kaas door de saus en vervolgens één voor één de eidooiers. Breng op smaak met de crème fraîche en wat versgemalen peper.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een schone kom.
  • Schep de eiwitten rustig door het kaasmengsel, giet het mengsel in de soufflévorm en bak de soufflé in het midden of laag in de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer direct.
  • Lekker met een salade.

Overige tijden

  • 30 minuten oventijd

Variatie

Gebruik in plaats van knoflook ook eens komijnzaad en rode peper of bosui.