Klantenservice

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
  • Spaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gram chorizo (in kleine blokjes) of 125 gram salami (in kleine blokjes)
  • 1 groene peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 vleestomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels vieux of 4 eetlepels cognac
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • evt. verse bieslook (fijngeknipt, om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
590

Bereiden

  • Meng de chorizo, de Spaanse peper en ui met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes (3 cm doorsnede).
  • Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor.
  • Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperste teentjes knoflook toe.
  • Pureer de saus naar wens met de staafmixer of serveer de saus met stukjes tomaat.
  • Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood of vloerbrood bij.

Variatie

In plaats van vieux is rode wijn ook heel lekker.

Tips

Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander. Het gerecht is sneller klaar als er in plaats van eetl. tomatenpuree en 2 vleestomaten 1 blikje (400 g) tomatenstukjes op sap gebruikt word