Klantenservice

Spaanse riblappen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaanse riblappen
  • Spaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen (in dobbelstenen)
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (in grove stukken)
  • 2 groene paprika's (zonder zaadjes, in brede repen)
  • 4 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 125 gram chorizo (in plakken van ca. 1 cm dik, in vieren)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 300 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderbouillon van tablet of 400 milliliter runderfond
  • 4 tomaten (in parten)
  • 1 bosje peterselie (gehakt)
  • zwarte olijf (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
43g
Eiwitten
46g
Koolhydraten
10g
Kilocalorieën
650

Bereiden

  • Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
  • Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
  • Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  • Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
  • Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

Overige tijden

  • 120 minuten stooftijd

Variatie

In plaats van chorizo kun je ook salami gebruiken.

Tips

Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.

Wijnadvies

Wijnadvies

Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.