Klantenservice

Spaghetti met bloemkool en sardines

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaghetti met bloemkool en sardines
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolroosjes (in kleine roosjes)
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • ca. 240 gram sardines (blik, op olie)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
78g
Kilocalorieën
635

Bereiden

  • Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over.
  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • Verwijder de graatjes uit de sardines. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloemkool met de knoflook 3 minuten.
  • Voeg de gehalveerde sardines, de helft van de amandelen en de tomaten toe. Roerbak voorzichtig 2 minuten.
  • Schep het roerbakmengsel door de spaghetti en warm goed door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de amandelen en peterselie.

Variatie

Je kunt ook tonijn gebruiken in plaats van sardines. Vervang de spaghetti eens door couscous en de amandelen door pijnboompitten.