Klantenservice

Spaghetti met kalkoen en tomaten-mascarponesaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaghetti met kalkoen en tomaten-mascarponesaus
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 spaghetti
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kalkoenfilets (in reepjes)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 400 milliliter gezeefde tomaten (blik)
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram rucola

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
50g
Koolhydraten
78g
Kilocalorieën
920

Bereiden

  • Kook de spaghetti beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kalkoenreepjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en rozemarijn toe. Verwarm dit en voeg de mascarpone in gedeeltes toe. Roer goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de spaghetti met de saus over warme borden. Schep de kalkoen erbij en leg een pluk rucola, eventueel iets kleiner gesneden, erop.

Variatie

Vervang mascarpone door roomkaas naturel.

Wijnadvies

Wijnadvies

Villa Mondi Soave