Klantenservice

Spaghetti met makreel en olijven

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaghetti met makreel en olijven
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram broodkruim (van oud brood)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 8 gedroogde tomaten (in reepjes)
  • 100 gram groene olijven (in plakjes, zonder pit)
  • 4 gerookte makreelfilets (in repen)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
33g
Koolhydraten
75g
Kilocalorieën
855

Bereiden

  • Rasp de schil van 1 citroen. Pers de helft van de andere citroen uit en snijd de rest in partjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het broodkruim, de knoflook en de citroenrasp in 3-4 minuten krokant. Zet apart.
  • Kook de spaghetti. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui 2-3 minuten.
  • Schep de spaghetti, de tomatenreepjes, het citroensap, de olijven en het broodkruim erdoorheen.
  • Verdeel de makreel erover en bestrooi met de peterselie.

Variatie

Vervang de makreel door tonijn uit blik. Neem 2 eetlepels kappertjes in plaats van olijven.