Klantenservice

Spaghetti met romige gehaktballetjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaghetti met romige gehaktballetjes
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sneeën wit brood (zonder korst)
  • 100 milliliter melk
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 3 eetlepels gehaktkruiden
  • 3 eetlepels boter of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 100 gram ontbijtspek (fijngesneden)
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter vleesbouillon van tablet (warm)
  • 200 gram crème fraîche
  • 300 gram spaghetti
  • 1 handje verse basilicum

Voedingswaarden p.p.

Vetten
58g
Eiwitten
42g
Koolhydraten
66g
Kilocalorieën
955

Bereiden

  • Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Prak het brood fijn en vermeng het met het gehakt.
  • Kruid het gehakt naar smaak, rol er kleine balletjes van en laat die in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven.
  • Verwarm een eetlepel boter en bak de balletjes in twee porties rondom bruin. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de rest van de boter en het fijngesneden spek toe.
  • Voeg na een minuut de bloem toe en roerbak heel kort tot de bloem van de bodem loslaat.
  • Voeg de bouillon en crème fraîche toe en breng de saus al roerende aan de kook.
  • Laat de saus wat inkoken en breng eventueel verder op smaak. Leg de balletjes in de saus en laat nog een paar minuten mee warmen.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met basilicum.

Variatie

Voeg eens een mespuntje kaneel aan het gehakt toe.

Tips

Lekker met een salade of broccoli.