Klantenservice

Spaghetti met tomaatjes en makreel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spaghetti met tomaatjes en makreel
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 300 gram spaghetti of 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 75 gram rucola
  • 400 gram gerookte makreelfilets (in repen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
39g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
62g
Kilocalorieën
735

Bereiden

  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de rode pepers, knoflook en ui 2-3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar. Giet af en vang een beetje kookvocht op.
  • Rasp 1 theelepel van de citroenschil en verdeel de rest in partjes.
  • Schep de spaghetti, citroenrasp, tomaatjes en rucola door het peper knoflookmengsel en voeg eventueel wat kookvocht toe.
  • Serveer de spaghetti met de makreel en garneer met partjes citroen.

Variatie

In plaats van makreel zijn sardines ook lekker. Vervang rucola door (diepvries) spinazie.