Klantenservice

Speculaaspudding met appelharten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Speculaaspudding met appelharten
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram speculaasjes
  • 250 milliliter melk
  • 200 milliliter slagroom
  • 65 gram bruine suiker
  • 2 mespuntjes kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 1 grote appel (in dikke plakken)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
56g
Kilocalorieën
565

Benodigheden

  • cakevorm (ingevet)
  • hartvormige steker

Bereiden

  • Verwarm de oven op 180°C. Stamp de speculaasjes fijn.
  • Klop de melk met de room, 50 g van de suiker, kaneel en eieren los en roer de gestampte speculaas erdoor.
  • Giet dit in de cakevorm en zet deze in een ovenvaste schaal met een laagje water.
  • Zet de schaal in de oven en bak de pudding in circa 20 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • Steek harten uit de appelplakken en bestrooi ze met suiker en kaneel. Snijd de pudding in stukken en serveer met een of meerdere appelharten.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Je kunt de pudding natuurlijk extra feestelijk aankleden met schuimpjes en pepernoten of suikergoed.

Tips

Lekker met lobbig geslagen room.

Wijnadvies

Wijnadvies

Wie zoet is krijgt lekkers! Lekker snoepen van een glaasje San Lucar Cream Sherry bijvoorbeeld.