Klantenservice

Speklapjes met abrikozenglazuur

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Speklapjes met abrikozenglazuur
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 170 gram abrikozenjam
  • 2 eetlepels sojasaus of 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 2 cm)
  • 500 gram magere speklapjes (4 stuks)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
570

Benodigheden

  • 8 satéprikkers of 8 spiesen

Bereiden

  • Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  • Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  • Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  • Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

Variatie

Bestrijk het vlees eens met een mengsel van olijfolie, knoflook, tomatentapenade, gemalen kardemom, cayennepeper of kaneelpoeder en munt. Of olijfolie, knoflook, wittewijnazijn of mosterd en Provençaalse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn).

Wijnadvies

Wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.