Klantenservice

Sperziebonen met feta en amandelsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sperziebonen met feta en amandelsaus
  • Grieks
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram feta (verkruimeld)
  • 1 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
  • 1 eetlepel platte peterselie (gehakt) of 1 eetlepel koriander (gehakt)
  • Test test voor de saus:
  • 1 snee grof bruinbrood (in blokjes)
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram blanke amandelen of 50 gram blanke hazelnoten
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • 75 milliliter olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
45g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
17g
Kilocalorieën
550

Bereiden

  • Week het brood voor de amandelsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook.
  • Giet de olijfolie en het citroensap er in een straaltje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart.
  • Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar.
  • Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta.
  • Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.

Variatie

Vervang de amandelsaus door een laagje mosterd-tijmkruimels. Meng 150 gram kruimels van witbrood in een braadslede of ovenschaal met 25 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 2 theelepels tijmblaadjes en 1 eetlepel citroenrasp. Rooster dit 10-12 minuten in een oven van 180°C.