Klantenservice

Spies met kip, appel en laurier

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spies met kip, appel en laurier
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets (in blokjes van ca. 4 cm)
  • 12 laurierblaadjes
  • 2 rode appels (in parten, met schil)
  • Voor de marinade:
  • 0.5 citroen (uitgeperst, schil geraspt)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
255

Benodigheden

  • 4 lange spiesen

Bereiden

  • Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de kipfilet erin en marineer minimaal 1 uur.
  • Schep de kip uit de marinade en rijg de blokjes afgewisseld met laurierblaadjes en appelpartjes aan de spiesen.
  • Bestrijk met de rest van de marinade. Rooster de spiesen 12-15 minuten op de hete barbecue. Keer ze regelmatig om.

Variatie

Kies eens voor blokjes varkenshaas of een hele varkenshaas, bestreken met gemberpoeder, chilipeper, knoflook en sojasaus.

Tips

  • Alle vleessoorten die normaal niet meer dan 15 minuten hoeven te bakken zijn ideaal voor de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan entrecote, biefstuk en karbonade.
  • Duw ingrediënten op spiesen niet te strak aan. Anders kan de warmte niet bij de zijkanten komen en worden sommige stukjes niet goed gaar.
  • Voorkom verbrand vlees door pas te gaan grillen als de kolen gloeien en door het rooster niet te dicht boven de kolen te hangen.
  • Suiker in een marinade geeft een lekker gekarameliseerd smaakje, maar suiker kan gemakkelijk verbranden. Gril gerechten met suikermarinade daarom op een minder hoge temperatuur.
  • Kabeljauw of schol valt snel uit elkaar. Pak deze vis daarom in in aluminiumfolie met bijvoorbeeld een plakje spek.
  • Keer stevige visfilets zoals tilapia of roodbaars met een spatel.
  • Verpak vis eens in spek of slabladeren in plaats van folie.
  • Een grillklem is ideaal voor hele, niet te grote vissen als forel of makreel.Wrijf klemmen en roosters vooraf in met een beetje olie.
  • Strooi voor een heerlijke geur eens gedroogde kruiden, zoals rozemarijn of tijm, op het houtskool.