Klantenservice

Spinaziesoep met blauwe kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spinaziesoep met blauwe kaas
  • Mediterraan
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter groentebouillon (van 2 tabletten) of 1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • 300 gram verse spinazie (grof gehakt, panklaar)
  • 150 gram zachte blauwe kaas (verbrokkeld)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
235

Bereiden

  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de tijm circa 10 minuten op lage stand tot de ui zacht en lichtbruin is.
  • Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem losraakt.
  • Voeg de bouillon in gedeelten toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Pureer de soep en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Garneer eventueel met groene kruiden. Serveer direct met de kaas.

Variatie

De kaas kan ook op het laatst in de warme soep worden geserveerd.

Wijnadvies

Wijnadvies

Spinazie gaat niet best met rode wijn, dus op naar het wit. Een beetje stevige Chardonnay bijvoorbeeld vanwege de aanwezige kaas. Schenk rustig Montalto, Koopmanskloof (fair trade) of Eco Balance. Ook frisser wit als Villa Mondi Soave past.