Klantenservice

Spinaziesoep met ei en koriander

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spinaziesoep met ei en koriander
  • Aziatisch
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren (hardgekookt)
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotjes (gesnipperd) of 40 gram rijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 500 gram spinazie (panklaar)
  • 150 milliliter kookroom
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
290

Bereiden

  • Pel de eieren, hak ze fijn en houd apart. Verhit de arachideolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • Voeg de rijst en bouillon toe en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Schep de spinazie erdoor en laat deze slinken. Breng op smaak met zout en peper en kook nog 4-5 minuten. Laat iets afkoelen.
  • Roer de kookroom en het citroensap erdoor en pureer de soep.
  • Verwarm nog even en serveer in kopjes of borden. Bestrooi met het gehakte ei en de koriander.

Variatie

Neem 300 gram waterkers of rucola in plaats van spinazie. Vervang de sjalotjes door 3 lente-/bosuitjes.