Klantenservice

Spinaziesoep met knoflook en koriander

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spinaziesoep met knoflook en koriander
  • Aziatisch
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie (panklaar)
  • 600 milliliter groentebouillon of 600 milliliter kruidenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk (blikje, pakje) of 150 gram santen
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 1 theelepel tabasco

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
265

Bereiden

  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
  • Giet de bouillon en kokosmelk erbij (voeg als je santen gebruikt 250 ml heet water toe) en breng de soep aan de kook.
  • Roer 1 eetlepel koriander door de soep en voeg de tabasco toe.
  • Pureer de soep en schep deze in warme kommen. Strooi de rest van de koriander erover.

Variatie

Vervang spinazie door waterkers. Neem in plaats van koriander basilicum.