Klantenservice

Spitskoolpasta met mozzarella

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spitskoolpasta met mozzarella
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram spitskolen
  • 250 gram groene tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 200 gram mozzarella (in plakjes)
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes
  • 50 gram belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
25g
Koolhydraten
58g
Kilocalorieën
535

Bereiden

  • Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar.
  • Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook.
  • Schep de mozzarella, kruiden en citroenrasp en -sap erdoor en laat de mozzarella iets smelten.
  • Verdeel de pasta met de tomaatjes over de borden en bestrooi met de geraspte kaas.

Variatie

Vervang de Italiaanse kruiden door 1 eetlepel groene pesto en de mozzarella door roomkaas. Neem in plaats van kerstomaten trostomaten, in partjes gesneden.