Klantenservice

Spruitjes met pancetta en sinaasappel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Spruitjes met pancetta en sinaasappel
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram spruitjes (schoongemaakt)
  • 100 gram pancetta (in reepjes) of 100 gram ontbijtspek (in reepjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • 1 snufje nootmuskaatpoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
15g
Kilocalorieën
295

Bereiden

  • Kook de spruitjes in 6 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Bak de pancetta in de olijfolie.
  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht.
  • Schep sap en rasp en de spruitjes door de pancetta.
  • Roerbak 4 minuten en voeg peper en nootmuskaat toe.

Variatie

Kies eens voor de volgende variaties: spruitjes met gekookte hamreepjes en pistachenotenspruitjes met appelstukjes, sjalotje en kaneelpoeder of komijnspruitjes met druiven en notenolie.