Klantenservice

Stamppot van rodekool met gembersukade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Stamppot van rodekool met gembersukade
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 500 gram rodekolen (panklaar)
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 600 gram sukadelapjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 verse gember (fijngesneden, geschild, ca. 2 cm)
  • 500 milliliter runderbouillon
  • 600 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 20 gram boter
  • 100 milliliter melk (warm)
  • 1 snufje nootmuskaatpoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
32g
Kilocalorieën
505

Bereiden

  • Verhit 1 eetlepel van het vloeibaar bakproduct en fruit hierin de uienringen.
  • Voeg de kool en kruidnagels toe en schep even om. Voeg de suiker, wat zout, de azijn en 200 ml water toe en schep nogmaals om. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar.
  • Dep intussen het vlees droog en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper. Verhit de rest van het bakproduct en braad het vlees om en om aan.
  • Neem het vlees uit de pan en fruit de knoflook en gember een paar minuten op een lage stand.
  • Leg het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Stoof het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur op een lage stand.
  • Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  • Giet ze af en stamp fijn met de boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Schep de warme rodekool erdoor en serveer met de sukade en jus.

Overige tijden

  • 120 minuten stooftijd

Variatie

Vervang rodekool door groene kool of zuurkool.

Tips

Maak de stamppot een dag van tevoren, dat is handig en nóg lekkerder. Of gebruik kant-en-klare rodekool.