Klantenservice

Sticky kipkluifjes met salsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sticky kipkluifjes met salsa
  • Zuid-Amerikaans
  • hapje
  • 15 personen

Ingrediënten

  • 2 kilogram kippenvleugels of 2 kilogram borrelpootjes
  • 100 gram bloem
  • 140 gram tomatenpuree (blik)
  • 2 citroenen (uitgeperst)
  • 10 eetlepels schenkstroop of 10 eetlepels honing
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 75 milliliter arachideolie of 75 milliliter zonnebloemolie
  • Voor de salsa:
  • 1 verse ananas (in stukjes) of 567 gram ananasstukjes (uitgelekt, blik, in kleine stukjes)
  • 2 rode pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 3 eetlepels basilicum (gehakt) of 3 eetlepels munt (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
20g
Kilocalorieën
255

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kippenvleugels met de bloem.
  • Meng de tomatenpuree met het citroensap, de stroop, de cayennepeper en de olie.
  • Bestrijk de kippenvleugels met dit mengsel. Leg de helft van de kip op een rooster boven een bakplaat (zet de andere helft afgedekt in de koelkast).
  • Rooster de kip in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
  • Rooster daarna de overige kip op dezelfde manier. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa en serveer bij de kip.

Variatie

Bestrijk de kip ook eens met de volgende mengsels: ketjap, knoflook, tomatenpuree en bruine suiker mangochutney, fijngehakte rode peper, limoensap en koriander chilisaus, worcestersaus, arachideolie en paprikapoeder

Wijnadvies

Wijnadvies

Ga gewoon voor een van onze - vriendelijk geprijsde - allemansvrienden. Wit: I Am Sauvignon Blanc, Arthur Metz Pinot Blanc en Lizard Pinot Grigio. Rosé: Sensas. Rood: Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Eco Balance Merlot en Hardy’s Varietal Range Shiraz. Bubbels: een extra feestelijk tintje geef je aan je feestmaal met Tiresia Prosecco frizzante, Gran Espanosa Cava brut of Champagne de Montpervier brut.