Klantenservice

Sticky speklapjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Sticky speklapjes
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram speklapjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
40g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
10g
Kilocalorieën
485

Bereiden

  • Meng de tomatenpuree, honing, tabasco, gemberwortel, balsamicoazijn, olie en zout. Bestrijk de speklapjes met dit mengsel.
  • Verhit een grillpan, koekenpan met antiaanbaklaag of de ovengrill en rooster de speklapjes circa 6 minuten per kant. Draai ze regelmatig om.
  • Lekker met hutspot of andijviestamppot.

Variatie

In plaats van speklappen zijn varkenslapjes ook geschikt. Vervang balsamicoazijn eens door sherry