Klantenservice

Stoofpotje

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Stoofpotje
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram schouderkarbonades (in blokjes)
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 300 gram rijst
  • 500 gram champignons (in plakjes, schoongeveegd)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
30g
Koolhydraten
62g
Kilocalorieën
560

Bereiden

  • Schud de vleesblokjes om met zout, peper en kruiden.
  • Verwarm de olie en roerbak de vlees- en uiblokjes in circa 5 minuten mooi bruin.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de champignons en knoflook toe aan de roerbak en laat op middelhoge stand circa 3 minuten meebakken tot de champignons vocht loslaten en iets slinken.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel nog enkele minuten op lage stand stoven. Giet de rijst af en laat uitstomen.

Variatie

Schouderkarbonade kan worden vervangen door hamlapjes, kipfilets of speklapjes.