Klantenservice

Syllabub met frambozen en witte chocolade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Syllabub met frambozen en witte chocolade
  • Engels
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 milliliter frambozen-dessertsaus (flesje)
  • 100 gram diepvriesframbozen of 100 gram diepvriesaardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 50 gram poedersuiker
  • 500 milliliter slagroom
  • 50 gram witte chocolade (geschaafd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
49g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
585

Bereiden

  • Mix met de handmixer de frambozensaus met de helft van de frambozen en met citroensap, -rasp en suiker tot een glad mengsel.
  • Giet de room erbij en blijf kloppen tot de slagroom goed stijf is. Dit duurt iets langer dan gebruikelijk.
  • Verdeel de rest van de frambozen over 4 glaasjes en schep hierop de room. Laat afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Garneer met de witte chocolade en serveer direct.

Overige tijden

  • 90 minuten opstijven

Variatie

Vervang de frambozen-dessertsaus door aardbeien- of bosvruchtensaus. Vervang de dessertsaus eens door frambozenlikeur.

Wijnadvies

Wijnadvies

Wit van de muskaatdruif. Wilt u met belletjes? Neem dan Moscato van Yellow Tail. En anders de wat vollere en nog zoetere Castillo de las Almenas Moscatel.