Klantenservice

Taco's met kip en Mexicaanse salsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Taco's met kip en Mexicaanse salsa
  • Mexicaans
  • lunch
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 4 teentjes knolselderij (fijngehakt)
  • 1 kilogram kipfilet (in smalle reepjes) of 1 kilogram kipfilet (in blokjes)
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 150 gram rucola
  • 12 taco's
  • Voor de salsa:
  • 750 gram trostomaten (in blokjes, zonder zaadjes)
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • 2 rode uien (gesnipperd)
  • 2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
22g
Koolhydraten
11g
Kilocalorieën
230

Bereiden

  • Meng alle ingrediënten voor de salsa, breng op smaak met zout en zet apart.
  • Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook 2-3 minuten.
  • Bestrooi de kipfilet met zout en schep erdoor. Roerbak 7-8 minuten en roer de chilisaus erdoor.
  • Snijd de rucola eventueel iets kleiner en vul de taco’s ermee. Verdeel de kip erover en serveer met de salsa.

Variatie

Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.