Klantenservice

Taco's met mais en mozzarella

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Taco's met mais en mozzarella
  • Mexicaans
  • lunch
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 100 milliliter olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 groene pepers (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 500 gram courgettes (in blokjes)
  • 600 gram mais (uitgelekt, blik)
  • 8 gedroogde tomaten op olie (in stukjes)
  • 2 limoenen (uitgeperst)
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 12 taco's
  • 400 gram mozzarella (in blokjes) of 400 gram mozzarella (grof geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
17g
Kilocalorieën
265

Bereiden

  • Verhit de helft van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, de ui en de groene peper 2-3 minuten.
  • Voeg de rest van de olie toe, schep de courgetteblokjes erdoor en roerbak 4-5 minuten.
  • Meng de mais, de tomaten, het limoensap en de peterselie erdoor en warm mee.
  • Breng op smaak met zout en peper. Vul de taco’s met dit mengsel en verdeel de mozzarella erover.

Variatie

Deze taco’s smaken ook uitstekend met guacamole: pureer avocado met fijngehakte rode peper, knoflook, limoensap, zout en peper.