Klantenservice

Tagliatelle met rauwe ham, radicchio en blauwe kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tagliatelle met rauwe ham, radicchio en blauwe kaas
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes (gesnipperd) of 1 rode ui (gesnipperd)
  • 250 gram rauwe hammen (in reepjes)
  • 400 gram tagliatelle
  • 1 kropje radicchio (in reepjes)
  • 140 gram gorgonzola (in stukjes)
  • 8 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
39g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
88g
Kilocalorieën
870

Bereiden

  • Verhit 3 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotjes circa 3 minuten.
  • Meng de hamreepjes erdoor en bak ze 1-2 minuten mee. Kook de tagliatelle.
  • Schep de radicchio door de sjalotjes met ham.
  • Voeg de gorgonzola toe en laat de kaas smelten.
  • Schep de tomaten en de tagliatelle erdoor en verwarm circa 2 minuten.
  • Besprenkel de pasta met de rest van de olie en maal er een beetje peper over.

Variatie

Vervang radicchio door reepjes witlof of ijsbergsla. Neem gehalveerde cherry-/ kerstomaatjes in plaats van gedroogde tomaten.