Klantenservice

Tapenade van makreel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Tapenade van makreel
  • Mediterraan
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 170 gram makreelfilets, naturel (blik)
  • 0.5 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 0.5 cm verse gember (geraspt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 0.5 citroen (uitgeperst)
  • evt. olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
125

Bereiden

  • Laat de makreel uitlekken en prak deze in een kom fijn met een vork.
  • Roer de andere ingrediënten erdoor en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Laat afgedekt op smaak komen in de koelkast.
  • Mocht het mengsel iets te droog zijn, roer er dan wat olie door om het smeuïger te maken.
  • Serveer met stokbrood bij de borrel.

Variatie

Gebruik in plaats van rode peper een theelepel sambal.